Ясна е цената на Sony PlayStation VR

Появи се цената на PlayStation VR

„В резултат на грешка“ на канадския сайт на Amazon се появи информация за цената на Sony PlayStation VR. Дългоочакваният продукт ще има цена от 1 125 канадски долара (около 800 щатски долара).

Канадският Amazon издаде цената на Sony PlayStation VRПредставители на Sony коментират случилото се като грешка на Amazon и нищо повече. Въпреки това, със „случайното“ изтичане на информация, най-вероятно, се цели да се отвлече вниманието от конкурентния продукт – Oculus Rift, чиято цена беше обявена преди дни.  В Щатите Oculus ще струва 599 долара и вече може да се направи предварителна заявка.

Въпреки, че цената на устройството на Sony е по-висока от тази на Oculus Rift, японците имат едно голямо предимство – шлема им може да се ползва с разпространената и не много скъпа конзола PlayStation 4.  За да се използва Oculus Rift е необходим доста мощен (и скъп) геймърски компютър, което може да се окаже пречка пред масовото разпространение на продукта. Според изследване на NVidia, само 1% от компютрите по света са достатъчно мощни, за да се използва Oculus Rift с тях.

Друго предимство на Sony е, че вече се разработват голям брой игри за Sony PlayStation VR (над 100 според шефа на Сони – Кадзуо Хираи), а и фирмата има огромен опит и влияние в гейм индустрията.

Няма информация за това кога PlayStation VR ще е на пазара, но от Sony надали ще си позволят да изостанат с повече от 1-2 месеца след конкурентите.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *