Анонимните: Американска фирма помага на терористите

Анонимните твърдят, че американска фирма помага на ИД

Анонимните излязоха с изявление, че американската фирма CloudFlare защитава сайтове на Ислямска държава от атаките на хакерите.

CloudFlare е фирма, която защитава сайтовете на клиентите си от Denial of Service атаки. От услугите им се ползват над 4 милиона потребителя, като Анонимните твърдят, че 37 от тези потребители са ислямисти, поддържащи сайтове, които пропагандират насилие и терор.

Матю Принс, който е съосновател и главен изпълнителен директор на фирмата казва, че „не обръща внимание на твърдения направени от деца“. Той твърди, че фирмата няма никакъв интерес да защитава тероризма и призовава федералните власти да направят проверка в офисите на компанията му в Сан Франциско.

Истината явно е някъде по средата, защото от една страна CloudFlare предоставя услугите си на милиони потребители и не може да следи съдържанието на всички техни сайтове. От друга страна, реакцията на директора на компанията можеше да е доста различна. Ако има данни, че някои клиенти на CloudFlare се занимават с незаконни дейности, най-логичното решение е да им бъдат отказани услуги, а информацията за сайтовете им да бъде предадена на властите.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *