in

Китайците изхарчиха 14.3 милиарда за 1 ден

В Китай днес се харчат милиарди

Днес е китайския Black Friday и най-известния онлайн магазин в стараната – Alibaba постави световен рекорд за реализиран оборот. Само за първите 8 минути на деня, китайците похарчиха 1 милиард долара, а прогнозите на анализаторите от IDC са за дневен оборот от около 14 милиарда долара.

11 ноември (11.11) се налага като ден за лудо онлайн пазаруване в последните години. Преди това датата се е свързвала само с „Деня на ергените“, който е нещо като китайски антипод на „Деня на влюбените.“

Заради стриктните, но необмислени закони за семейно планиране в страната, мъжете са повече от жените и има милиони ергени, който не могат да си намерят съпруги. През 90-те на миналия век, необвързаните студенти от град Нандзин започват да „празнуват“ самотата си, като един от ритуалите е да купят скъп подарък за самите себе си.

През 2009  Джак Ма, създателят на Alibaba, усеща огромния търговски потенциал на този празник и дава началото на традицията да се правят сериозни намаления на тази дата. Оттогава оборотите, който Alibaba реализират на 11.11 стават все по-впечатляващи:

Оборотите на Алибаба за 11.11 през годините
Денят в Китай завърши и резултатите надминаха очакванията на IDC. Оказа се, че Alibaba са направили продажби за невероятните 14.3 милиарда долара.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Фитнес гривната Mi Band 1S

Xiaomi ще представи фитнес гривната Mi Band 1S съвсем скоро

Анонимните обвиниха американска компания

Анонимните: Американска фирма помага на терористите