in

Ново българско приложение улеснява пазаруването

Ново българско приложение показва актуалните промоции

В средата на септември се появи едно интересно приложение, което има за цел да направи пазаруването в българските магазини по-лесно.
Името му е Phyre и има две основни функции – едната е да дигитализира картите ви за намаления, а другата да ви информира за текущите промоции в големите вериги магазини.

Първата функция има за цел да ни освободи от десетките карти за намаления, които пълнят портфейлите ни, като ги държи в цифров вид в смартфона. Добавянето на картите е изключително лесно и става буквално за минути. Просто сканираме баркода на картата и телефона я съхранява в цифров вид. В магазина стартираме приложението, избираме картата, която ни трябва и на екрана на телефона се показва баркода и номера на картата. Просто, лесно и удобно.

Признавам си, че към тази функция на приложението хранех известни резерви. Идеята непознат човек (касиерката в магазина) да пипа смартфона ми, който после допирам до лицето си, ми се стори неприемлива. Оказа се, обаче, че притесненията ми са били напразни.

Когато изпробвах на практика приложението в близката Билла, очаквах касиерката да вземе телефона ми, за да скaнира кода на картата от екрана му. Вместо това, виждайки, че държа смартфон с баркод на екрана, тя ми каза: „Давайте.“, сочейки четеца пред нея. Опитах се да сканирам баркода, но за съжаление не се получи. Подадох и телефона, за да пробва тя. Пак не се стана и жената въведе цифрите ръчно. Когато приключи, каза, че „понякога се случвало, но доста рядко“. Това веднага ме накара да я попитам дали много хора използват приложението. За мое учудване, жената каза, че са доста. Приложението беше пуснато на 15 септември, а десет дни по-късно касиерката в Билла знаеше за него и казваше, че доста хора го ползват. Това се казва добро начало.

Колкото до неуспешното сканиране на баркода от екрана на телефона ми, то е смущаващо, но може да е причинено от независещи от разработчиците условия. Както е написано и в приложението, лазерните четци не могат да четат баркод от екран на смартфона. Освен това, може да е било замърсено предпазното стъкло на четеца или да има някаква друга техническа причина.
Ново българско приложение улеснява пазаруването

Преминавам към втората функция на приложението – каталозите за промоции, която според мен е по-практична и ще е полезна на повече хора. Идеята е да имате в смартфона си информация за всички продукти с намалени цени, които веригите предлагат.

Функцията е реализирана много добре и няма нищо ненужно и объркващо. Можете да сортирате стоките по магазини и подкатегории, което определено помага, за по-бързото намиране на даден продукт.

Много ми хареса, че човек може да лесно да направи списък с продукти, които са в промоция и желае да купи. Разглеждайки стоките, само с едно натискане добавяте продукта в списъка си за пазаруване. Така няма да забравите, че е трябвало да вземете нещо, което не ви трябва спешно, но е на добра цена в момента.

Проверката, която направих в два големи магазина показа, че приложението показва много точно продуктите в промоция и няма несъответстие в цените и сроковете на намаленията. Проверих над 20 продукта и всичко беше ОК.

 

Макар да е далеч от съвършенството, приложението остава инсталирано на телефона ми. Сигурен съм, че има потенциал (поне в часта, която показва продуктите с намаление). Ако до Коледните празници се добавят повече категории стоки (най-вече техника), както и нови магазини, приложението ще стане доста популярно. Пожелавам успех на създателите му !

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Рожден ден на Гугъл

Google празнува 17-ти рожден ден

Android 6.0 вече е достъпен за по-новите Nexus устройства