Google и TP-Link показаха „умния“ рутер OnHub

Google показаха умния си рутер

Google показаха умния рутер OnHub. От Интернет гиганта твърдят, че в партньорство с хардуерния производител TP-LINK са успели да направят рутер, който е по-бърз, по-надежден и по-лесен за използване от всеки друг на пазара.

Дизайна на устройството напомня този на Amazon Echo и е също толкова модерен и дискретен.
От Google са решили да ни спестят мигащите светлинки, като единствената светлинна индикация е приятно светещ кръг на върха на устройството.

OnHub - умен рутер

За да подсигури добър обхват на всички устройства, OnHub разполага с цели 13 антени, но те са скрити в корпуса и не нарушават балансираната му цилиндрична форма. Антените са разположени в кръг, като в центъра между тях има подвижен отражател, който усилва сигнала в посоката, където се намира устройството, което изисква най-добра връзка.

OnHub конструкция - 13 антени
Положени са доста усилия да се избегне oще един сериозен проблем на рутерите –  прегряването. Устройството е снабдено със специална система за пасивно охлаждане, която според информацията в Интернет, върши доста добра работа.

Цената на OnHub е 199 долара, а първите доставки ще започнат на 31 август тази година.

Най-вероятно вече си задавате въпроса: „Защо им е на Google да се занимават с рутери?“. На пръв поглед наистина няма логика, но все пак кой, ако не Google, има интерес връзката ви с Интернет да е перфектна? Всяка минута, в която сте офлайн, е потенциална загуба за лидера в Интернет рекламата, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *