Данните показват, че хората харесват Windows 10

75 милиона инсталации на Windows 10 само за 1 месец

Въпреки всеобщата загриженост, че Windows 10 следи клиентите и изпраща личните им данни в Microsoft, старта на операционната система е повече от успешен. Поне засега.

От Microsoft побързаха да се похвалят, че само за един месец Windows 10 e инсталиран на над 75 милиона машини. За сравнение Windows 8 е инсталирана на 100 милиона устройства чак 6 месеца след пускането и на пазара.

Още един успех за компанията е, че само за месец, Windows 10 е инсталиран успешно и работи безпроблемно на над 90 000 различни модела устройства.

Големият брой инсталации доведоха и до още една победа за Microsoft. Разработчиците на софтуер започнаха да пълнят с приложения Windows 10 Store, а потребителите в онлайн магазина се увеличават всеки ден. Засега по всичко личи, че под ръководството на Сатя Надела софтуерния гигант върви в правилната посока и скоро неуспехите от „ерата Стив Балмър“ ще са само лош спомен.

Ако от Microsoft успеят да разсеят и подозренията, че Windows 10 злоупотребява с личната информация на потребителите, новата операционна система ще стане тотален хит.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *