Дефектен китайски компонент забавя производството на Apple Watch

Дефект в Apple Watch

Закъснелите доставки на Apple Watch се дължат на дефект в ключов елемент на устройството. По данни на The Wall Street Journal, става въпрос за така наречения taptic engine модул, който е бил доставян от китайската компания AAC Technologies Holdings Inc.

В повечето случаи, дефектът се проявява след няколко месеца използване и затова не е бил открит по-рано. Така на Apple им се е наложило да бракуват голямо количество вече произведени умни часовници и да се обърнат към японския производител Nidec Corp., който да поеме производството на проблемния модул.

Дефектен модул забавя Apple Watch

Това е проблемния китайски модул, който ще забави производството на Apple Watch

В изявление на Аpple се казва, че дефектни часовници не са продавани на крайни клиенти, но според публикации в Интернет това не е така.

Случилото се ще забави доста производството на Apple Watch, а ако се окаже, че са продавани дефектни устройства, това може да повлия много на успеха на продукта.

Apple Watch е първият нов продукт на Apple след смъртта на легендарния Стив Джобс и е много важен за новото ръководство на компанията. С него те искат да докажат, че Apple е в състояние да прави иновации и без Джобс. Засега успеха на мисията им е доста съмнителен, но им пожелавам успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *