Излезе web версия на WhatsApp

WhatsApp-web за Chrome

Екипът на WhatsApp обяви, че пуска web базирана версия на популярното си приложение, наречена WhatsApp Web. Чрез него потребителите ще могат да използват услугата през уеб браузър на персонален компютър, като съобщенията изпратени от браузъра ще се запаметяват на телефона.

Десктоп версията има три ограничения:
– Трябва да се използва Google Chrome.
– Телефона също трябва да е свързан с Интернет.
– WhatsApp Web няма да е налична за потребители, които използват Apple устройства. В сайта на приложението е написано: „За съжаление, за момента не е възможно да предоставим достъп през уеб клиента на нашите клиенти ползващи iOS, поради ограничения в платформата на Apple“

WhatsApp с нова десктоп версия
Как работи WhatsApp Web? Всичко е направено наистина просто. Влизаме на адреса на приложението (вижте в края),  сканираме QR кода от монитора през мобилното приложение в телефона и по този начин се логваме. Всичко е готово. Вече можем да използваме  WhatsApp Web.

Миналия февруари Facebook придоби WhatsApp за близо 22 милиарда доларa. Приложението има около 700 милиона потребители, но явно те не са достатъчни за генериране на приходи и през първите 6 месеца на 2014 година, WhatsApp е струвала на новия си собственик над 200 милиона загуби.

Това е наложило да се търсят нови начини за привличане на още потребители и WhatsApp Web е част от тези усилия.

Ако искате да изпробвате приложението: ЛИНК

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *