Кой ще получи Android 5.0, Lollipop и кога ще стане това?

Кой ще получи Android 5.0, Lollipop и кога ще стане това?

 

Android Lollipop ще е фабрично инсталирана на най-новите устройства на Гугъл – Nexus 6 и Nexus 9.

Ъпдейта ще получат и по-старите Nexus устройствата: Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 и Nexus 10. Според обещанията на Google, това ще се случи до няколко седмици. Според нова информация, таблетите Nexus 7 и Nexus 10, или по-точно модификациите им, които разполагат само с Wi-Fi свързаност ще получат ъпдейта на 3-ти ноември, а всички други Nexus-и ще трябва да изчакат до средата на ноември.

HTC декларираха, че притежателите на HTC One M8 и HTC One M7 ще могат да изтеглят Android 5.0 най-късно до 90 дни от получаването на кода на операционната система от разработчика Google. Слуховете са, че HTC устройствата, които ще получат петата версия на Android ще са много повече.

Samsung не са се ангажирали със срокове засега, но досегашния опит показва, че от Samsung никога не са се справяли бързо с новите версии на Android.
Все пак не се иска много прозорливост за да предположим, че първи в списъка са: Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5 и Samsung Galaxy Alpha. Според непотвърдена информация ъпдейта ще получат следните по-стари устройства:

GT-I9300 – Galaxy S III
GT-I9305 – Galaxy S III LTE
GT-I9500 – Galaxy S 4
GT-I9505 – Galaxy S 4 LTE
GT-N5100 – Galaxy Note 8.0
GT-N5105 – Galaxy Note 8.0 LTE
GT-N5110 – Galaxy Note 8.0 Wi-Fi
GT-N7100 – Galaxy Note II
GT-N7105 – Galaxy Note II LTE
GT-N8000 – Galaxy Note 10.1
GT-N8005 – Galaxy Note 10.1 LTE
GT-N8010 – Galaxy Note 10.1 Wi-Fi

Motorola са се ангажирали да предоставят новата версия за следните устройства: двете версии на Moto X и Moto G, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx и Droid Mini. Ако спазят обявените срокове, това трябва да стане до края на тази година.

LG все още не са предоставили информация за плановете си, свързани с Android 5.0 Lollipop. Според запознати, устройствата, които ще получат новата версия ще са G3, G2 Pro, G2 и това ще се случи в началото на 2015 година.

Sony също не дават информация за устройствата, които официално ще получат ъпдейт на операционната система, но е логично това да са поне  Sony Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z2 и Xperia Z2 Compact.

Собствениците на OnePlus One със сигурност ще получат Lollipop, а производителят се е ангажирал това да стане най-късно до 3 месеца след излизането на официалната версия.

Истината е, че ако искате да получавате бързо новите версии на Android, трябва да се насочите към Nexus серията на Google. За тези, които ползват по-стари устройства има само една надежда – неофициалните Custom ROM-ове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *