HP показа революционния настолен компютър Sprout

HP показаха продукт, за който дори Стив Джобс би им завидял, ако беше жив.  Sprout е новаторски, много добре обмислен и насочен към креативните хора настолен компютър.  Изграден е на базата на серията  Touchsmart на HP,  като са добавени много нови възможности.

В горната част, над монитора се намира наречения от HP – Illuminator Column. В него са вградени: проектор, скенер (2D и 3D) и няколко камери, които правят 3D снимки, използвайки технологията RealSense на Intel.

HP - Illuminator Column

Под монитора е разположен така наречения Touch Mat – 20″ допълнителна работна повърхност, която е чувствителна на допир и освен това служи за екран на разположения отгоре проектор. Задачата на Touch Mat е да играе ролята на втори екран, на който удобно да се работи с ръце или Jot Pro стилуса.

Хоризонталната повърхност служи за втори екран и тъчпад
20″ Touch Mat

Използвайки изброените технологии и средства, с HP Sprout можем:
– да сканираме текст, рисунка или 3D обект.
– да прехвърлим обект от екрана на хоризонталния Touch Mat, където лесно да го обработим.
– да рисуваме, селектираме, местим обекти със стилуса или директно с ръцете си.
– да споделяме идеите си с колеги или приятели в реално време

Как могат да се използват  всички технологии и възможности, които притежава  HP Sprout, можете да видите и във следващото видео:

Техническите характеристики на Sprout са: 10-точков мултитъч монитор с диагонал 23″ и резолюция 1920 x 1080,  Процесор 4-то поколение Intel® Core™ i7-4790S ,  8GB  RAM памет, видеокарта Nvidia GeForce GT 745A с 2GB of DDR3 собствена памет  и 1TB хибриден хард диск. В комплекта влизат безжични клавиатура и мишка, както и Adonit Jot Pro стилус.

Технически характеристики на sprout

Операционната система е Windows 8.1, като от HP са добавили обвивката HP Workspace, която е разработена специално за да улесни работата с HP Sprout.

Цената на базовия модел 1899.99 долара и вече може да бъде поръчан в сайта на продукта.

Без всякакво съмнение HP Sprout е революционен продукт, който има потенциала да стане пазарен хит.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

1 comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *