Google показа новата Android 5.0

Google представи Android 5.0 Lollipo

Google обяви дългоочакваната пета версия на своята мобилна операционна система. Оказа се, че интернет гигантът е кръстил новото си творение Android Lollipop. Първите устройства, които ще се продават с инсталирана  „петица“ са гугълските Nexus 6, Nexus 9 и Nexus Player. Собствениците на Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 и Google Play Edition устройствата ще получат Lollipop в рамките на следващите няколко седмици.

Най-големи промени е претърпял потребителският интерфейс, който в петата версия носи името Material Design. Анимациите са по-плавни и обмислени, цветовете също са подбрани добре. Цялостното визуално усещане при работа с Lollipop е доста по-приятно.

 


 

Сигурността в новата версия също е чувствително подобрена. Въведен е режим „Guest Mode“, които може да се използва за случаи, когато споделяте с някой своето устройство, но не искате да му давате достъп до личната си информация. Новата опция „Factory Reset Protection“ ще изисква парола при опит за възстановяване на фабричните настройки на устройството, което допълнително ще затрудни крадците на мобилни устройства.

Android 5.0 ще поддържа хардуер с 64-битова архитектура и това ще подобри работата на най-новите устройства.

Обещанията на Google са, че устройствата с Lollipop ще могат да работят по-дълго с един заряд на батерията.  Добавена е и нова функция за пестене на енергия, която може да осигури до 90 минути допълнително време за работа.

 

Android lollipop вече има и своя фигурка

 

Новата пета версия на най-използваната операционна система за мобилни устройства е по-универсална, по-сигурна и по-интуитивна.  Според мен, Google са свършили отлична работа, a Android 5.0 Lollipop e огромна крачка напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *