Google инвестира 542 милиона в компания разработваща очила за виртуална реалност

Група инвеститори, начело с Интернет гиганта Google, направиха инвестиция от 542 милиона долара във американската фирма Magic Leap Inc. Освен Google в проекта ще инвестират производителят на чипове Qualcomm, филмовата компания Legendary Entertainment Inc. и инвестиционния фонд на Пол Алън (съосновател на Microsoft).

 

Google прави грандиозна инвестиция в стартираща компания

Това, което се знае за Magic Leap Inc. е, че разработват очила за виртуална реалност, съществено различни от Oculus Rift разработвани от Oculus VR. Устройството на Magic Leap прожектира изображения директно върху окото и по този начин създава илюзия, че изображението е част от реалния свят. По думите на Рони Абовиц, който е основателят на компанията, става въпрос за нещо качествено ново и много различно от познатите досега устройства за виртуална реалност. Той казва, че технологията ще предизвика революция в комуникациите, ще послужи за създаване на нов тип интерфейс за комуникация с компютрите, ще промени коренно компютърните игри и филмовия бизнес.

Звучи доста амбициозно, но по всичко личи, че на този човек може да се вярва. Рони Абовиц има диплома по биомедицинско инженерство и има зад гърба си един много успешен проект – фирмата за медицински роботи Mako Surgical Corp., която той продаде миналата година за 1.65 милиарда долара.


Google инвестира 500 милиона в нова компания за VR

В медиите няколко човека от IT бизнеса, които са изпробвали устройството на Magic Leap характеризират ефекта от ползването му като смайващ и шокиращ. За съжаление технологията е на много начален етап от своето развитие и скоро няма да бъде достъпна масово.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *