#GapGate: Note 4 има сериозен проблем с качеството на сглобката

Samsung Note 4 има конструктивен проблем

След като Apple отнесе хиляди подигравки заради огъващите се iPhone 6 Plus, дойде ред и на Samsung да бъде обект на критики и шеги. Клиенти, закупили новия Note 4, се оплакват, че между металната рамка и екрана се е образувал процеп, в който спокойно влиза кредитна карта.

Самсунг има проблем с Note 4
От Samsung не смятат, че процепа е проблем и дори в наръчника за ползване на Note 4 четем следното:

„Този процеп е нужна конструктивна характеристика на устройството. С времето е възможно този процеп леко да се разшири, което няма да създаде проблеми при работата на Samsung Note 4.“

На категорично противоположно мнение са потребителите, които очакват срещу немалката сума похарчена за Note 4, да получат по-добро качество на сглобката. Притесненията на хората са свързани и с това, че процепът бързо се запълва с прах и боклуци, което определено разваля удоволствието при работа с фаблета.

Проблемът получи името GAPGATE и в Twitter се появиха, както снимки показващи дефекта, така и такива подиграващи се със Samsung. Ето няколко от най-удачните:

gapgate

samsung-gapgate-002
samsung-gapgate-001

Не всички притежатели на Note 4 са съгласни с критиките към Samsung и някои от тях мислят, че проблемът е силно преувеличен и може би се касае за кампания срещу устройството. В тази връзка вижте следното видео:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *