Apple и Microsoft подаряват таблети за милиони на училищата в САЩ

Apple и Microsoft се борят за умовете на младите

Ученици от 114 училища в Щатите ще получат от Apple безплатни таблети iPad, които да ползват за обучението си. Дарението на стойност 100 милиона долара е част от усилията на технологичният гигант да подкрепи инициативата ConnectED на Барак Обама.

Освен, че ще даде на всеки ученик безплатен iPad, Apple ще снабди всеки учител, в избраните 114 училища, с таблет iPad и настолен компютър Mac. Като допълнение, класните стаи ще бъдат оборудвани с Apple TV и високоскоростна Интернет връзка, а обучаващи екипи на компанията ще бъдат на разположение, за да помагат на ученици и учители при използването на продуктите.

Преди време Microsoft също се включиха в ConnectED, като стойността на дарението им е доста по-голяма. Става въпрос за цели 1 милиард долара, които да послужат за закупуване на таблети и мобилни устройства от Dell, Hewlett Packard, Lenovo и Acer, естествено работещи с операционната система Microsoft Windows.

Освен като благотворителност, даренията на Apple и Microsoft трябва да се разглеждат и като част от войната, която компаниите водят за умовете на младите американци. Логично е, че когато като дете си бил научен да използваш продуктите и операционните системи на една фирма, когато пораснеш ще продължиш да ги използваш и… купуваш.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *