Apple и Microsoft подаряват таблети за милиони на училищата в САЩ

Apple и Microsoft се борят за умовете на младите

Ученици от 114 училища в Щатите ще получат от Apple безплатни таблети iPad, които да ползват за обучението си. Дарението на стойност 100 милиона долара е част от усилията на технологичният гигант да подкрепи инициативата ConnectED на Барак Обама.

Освен, че ще даде на всеки ученик безплатен iPad, Apple ще снабди всеки учител, в избраните 114 училища, с таблет iPad и настолен компютър Mac. Като допълнение, класните стаи ще бъдат оборудвани с Apple TV и високоскоростна Интернет връзка, а обучаващи екипи на компанията ще бъдат на разположение, за да помагат на ученици и учители при използването на продуктите.

Преди време Microsoft също се включиха в ConnectED, като стойността на дарението им е доста по-голяма. Става въпрос за цели 1 милиард долара, които да послужат за закупуване на таблети и мобилни устройства от Dell, Hewlett Packard, Lenovo и Acer, естествено работещи с операционната система Microsoft Windows.

Освен като благотворителност, даренията на Apple и Microsoft трябва да се разглеждат и като част от войната, която компаниите водят за умовете на младите американци. Логично е, че когато като дете си бил научен да използваш продуктите и операционните системи на една фирма, когато пораснеш ще продължиш да ги използваш и… купуваш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *