Жените във Великобритания са по-запалени геймъри от мъжете

Жените са запалени геймъри

Ново проучване потвърди това, за което експерти в гейм индустрията говорят от години – стереотипът за играещото само в стаята си момче е остарял и неверен.

Изследването, което се базира на анкети с 4000 британци, установява, че жените са 52 процента от потребителите на игри, което прави жените по-запалени геймъри от мъжете.

Нещо повече, разбирането, че жените играят само на смартфоните си или „редят пасианси“ на служебния компютър е невярно. Проучването показва, че през последните шест месеца 68 процента от жените  са играли онлайн, а 56 процента са играли на конзола в къщи.

Възрастови групи геймъри

Процентно разпределение на геймърите според възрастта им

Друг интересен факт от изследването е, че цели 27% от геймърите в Англия са на възраст над 44 години. Процентът на децата и младежите до 20 години е по-малък – само 22%.

Предпочитаните жанрове в Англия

Процентно разпределение на предпочитаните жанрове игри.

Англичаните явно са доста запалени геймъри. Оказва се, че цели 69 процента от населението редовно се забавляват с електронни игри. Играят се различни жанрове игри, като любимия жанр на жените са пъзелите, докато мъжете обичат акшън и стратегически игри.

Смартфоните направиха игрите достъпни за по-широка публика, а игри като Angry Birds, които са безплатни, интуитивни и не изискват време за разучаване запалиха по-възрастните и по-заети хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *