Sony Xperia Z3 – завръщане към по-меките форми

Sony продължава да показва нов флагман на всеки 6 месеца. Всеки следващ смартфон от Z серията е по-добър от предишния и Xperia Z3 няма да е изключение от правилото. От пръв поглед се вижда, че японците се вслушват в оплакванията на клиентите си и в Z3 подобренията са много точни и практични.

ДИЗАЙН И ФОРМА

Дизайна на SONY Z3 e подобрен

Най-важните промени са направени във формата на смартфона. Без да нарушават философията на „Omni-Balance“ дизайна, Sony са успели да се справят с двата най-дразнещи проблема на Z2:

► Поради острите ръбове Z2 не стои удобно в ръката.  Проблемът е решен по единствения възможен начин – Z3 има много по-заоблена форма.
► Пак поради острите ръбове и заради използваните в Z2 материали (закалено стъкло), предишния флагман на Sony лесно се чупеше при изпускане. При Z3 ъглите са направени от пластмаса, като това трябва да направи смартфона по-устойчив на удари.

Още един плюс на новия Z3 e, че е с 11 грама по-лек от Z2.

ЕКРАН

И двата екрана са 5.2-инчови с резолюция 1080 x 1920. Единствената по-съществена разлика е, че екранът на Z3  е с 20% по-ярък от този на Z2. На теория, това означава, че Z3 би трябвало да се представя по-добре на директна слънчева светлина.

БАТЕРИЯ

От Sony твърдят, че Z3 ще може да се ползва 2 дни с един заряд (при нормално натоварване).  Това е постигнато не с увеличаване на капацитета на батерията, а с по-добро управление на паметта, процесора и екрана, което би трябвало да пести около 20% от енергията.

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Производителността е подобна, но по-добра от тази при Z2. Това показват и резултатите от теста AnTuTu Benchmark. Z2 постига резултат около 32 000, докато този на Z3 e около 37 000.

КАМЕРА

Z3 e водоустойчив

Z3 прави снимки с максимална резолюция 20.7 МР и използва 1/2.3 Exmor RS сензор и нов 25-милиметров широкоъгълен G обектив Sony.  Камерата има светлочувствителност до ISO 12800, което ще и позволи да прави добри снимки дори при слабо осветление.

Оптична стабилизация за съжаление няма.

ВОДО И ПРАХОУСТОЙЧИВОСТ

Една от супер „екстрите“ на Z серията е, че тези смартфони са водо и прахоустойчиви. Z3  покрива стандарта IP68 за защита от прах и вода, което на практика означава, че  ще издържа под вода на дълбочина до 1.5 метра за до 30 минути и че е напълно защитен от прах.  

НОВОТО ПРИ Z3

Sony Z3 може да се свърже с PS4

Xperia Z3 може да се свърже към PlayStation 4 и чрез PS4 Remote Play да играете игрите от конзолата на екрана на телефона, докато телевизорът се ползва за друго.
Това определено е голямо преимущество пред конкуренцията, защото до момента са продадени над 10 милиона броя  конзоли PlayStation 4,  а това означава 10 милиона (засега) потенциални клиенти за Xperia Z3.

ЦЕНАТА

В Европа Xperia Z3 ще се продава на цени между 650 и 700 евро. Каква ще е цената за България не е ясно.

Характеристиките на Xperia Z3 са:

► Водо и прахоустойчив (IP68)
► 5.2-инчов дисплей с резолюция 1080p
► 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с честота 2.5GHz
► 3GB RAM памет
► 16GB или 32GB вградена памет, които могат да се увеличат чрез microSD слот
► основна камера с резолюция 20.7МР
► батерия с капацитет 3100 mAh

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *