Появи се „Facebook за милионери“… отново

Поредната социална мрежа за милионери

Една от снимките на сайта ни показва, как милионер се хвали с членството си в „социалната мрежа на богатите“ 🙂

Появи се поредният сайт, които се провъзгласява за „социалната мрежа на богатите“. Става въпрос за онлайн клуб с името Netropolitan. За да станете негов член ще трябва да внесете такса от „само“ 9000 долара (плюс по 3000 на година) и да отговаряте на няколко допълнителни условия – регистрацията става само с истинското име на кандидата, всички членове трябва да са навършили 21 години, комуникацията става само на английски и т.н.

Собственик на сайта е музиканта Джеймс Тучи-Петерс, които „скромно“ заявява, че Netropolitan e „уникален сайт за богати хора в който можеш да говориш за последната си ваканция в Европа или новата си кола, без да усещаш завистта на по-бедните хора.“

Всичко звучи прекрасно, но до момента, в който не се опиташ да посетиш прехваления „онлайн клуб за милионери“. Сайтът се зарежда много бавно (най-вероятно хакерска атака), а дизайна му е простоват и недодялан. Домейна е .info, което звучи несериозно, предвид претенциите на създателите („клубът“ има и домейн Netropolitan.club, но той просто не работи).
При търсене на думата „Netropolitan“ в Google, първия резултат e http://netropolitan.co.nz/ – онлайн магазин за храни, което говори достатъчно за уменията на „професионалиста“, дал име на сайта.

Най-смешното в случая е, че сериозни медии като CNN, са отразили появата на този „клуб на милионерите“. Явно не само в българските медии журналистите се чудят с какви глупости да запълнят рубриките си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *