На опашките пред магазините на Apple се изкарват добри пари

Първите хора вече са на опашкта пред Apple Store

Много от нас се подиграват на хората, които висят по опашките пред магазините на Apple. Мислим си, че тези хора са някакви откачени перковци, а се оказва, че част от тях са там… на работа.

От няколко дни хората от снимката са на опашката пред магазина на Apple намиращ се на Пето авеню в Манхатън, Ню Йорк.

Първите двама (със сините тениски) се нареждат на опашката на 31 август. Това са Джоузеф и Браян – братовчеди (на 20 и 21 години), които са вече професионалисти в реденето пред магазините на Apple. Правят го за шеста година и винаги са имали някаква материална изгода от това.

Тази година “спонсор” е компанията BuyBackWorld, която ще поеме разходите на момчетата (храна, спални чували, столове, палатки..) и плюс това ще им подaри нов телефон iPhone 6 по избор. В замяна, двамата са длъжни да носят постоянно тениски с рекламното лого на фирмата.

Втори на опашката се идват Джейсън и Муун – женена двойка от Мисисипи, които са оставили дома си, за дойдат пред Apple магазина на Пето авеню. Естествено, и те са тук по работа. Плащат им, за да рекламират фирмата, в която работи Джейсън – Video Medicine.
Компанията е поставила едно условие – задължително трябва да са първи на опашката. Затова семейството плаща 2,500 долара на вече дошлите Джоузеф и Браян за да им преотстъпят първото място.

За удобството на чакащите дни наред, Apple е осигурила тоалетна. Къпят се в банята на близка фитнес зала.

Опашката ще расте всеки ден и голяма част от хората на нея няма да са просто фенове. Има хора, които се опитват да рекламират сайтовете или фирмите си, други са там за да купят телефон за по-богат човек, говореше се, че дори от Apple са плащали на хора, които да се редят на опашките и да предизвикват медийно внимание.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *