Битката на умните часовници: LG G Watch R срещу Moto 360

LG G Watch R vs Moto 360

След като за всички стана ясно, че Moto 360 ще е безспорен пазарен хит, от LG побързаха да влязат в играта и също анонсираха смарт часовник с кръгла форма и класически външен вид – LG G Watch R.

Параметрите на устройството на LG са напълно сравними с тези на Moto 360:

Операционна система:  Android Wear
Екран: 1.3″  P-OLED дисплей с резолюция 320 х 320 пиксела
Процесор: Qualcomm Snapdragon 400 с тактова честота от 1,2 GHz
Вградената памет: 4GB
RAM: 512 MB

Свързването към смартфона се извършва чрез Bluetooth 4.0, а има и акселерометър, барометър, жироскоп, сензор за измерване на сърдечната дейност и набор от фитнес приложения.

Смарт часовникът е защитен от проникване на прах и вода (IP67).

Kожена каишка и рамка от неръждаема стомана. Защитен от надраскване екран (най-вероятно Corning Gorilla Glass)

Плюсовете на LG G Watch R:

LG пуска кръгъл часовник

Много хора забелязаха, че екранът на LG G Watch R е изцяло кръгъл и липсва малкото неизползваемо пространство в долната част на екрана, както е при Moto 360.  Според анкета в androidcentral.com, около 21% от запитаните читатели ще се откажат от покупката на Moto 360 заради това, че екранът му не е идеален кръг.

Дизайнът на LG е по-прибран и изглежда по-тънък, което привлича определена група клиенти, които намират Moto 360 за прекалено голям.

Плюсовете на Moto 360:

Moto 360 кръгъл смарт часовник

Според болшинството експерти, най-важното преимущество на Moto 360 е, че е отдавна обявен и вече има много желаещи да купят „оригинала“. Освен това, устройството на Motorola ще е на пазара съвсем скоро, а LG ще пуснат своето чак в края на октомври.

Изненадващо или не, оказа се, че цената на Moto 360 (249 долара) ще е доста по-ниска от тази обявена за LG G Watch R  (299 евро /или 394 долара/ ).

Въпреки, че дизайна и на двата продукта е приятен (лично аз харесвам повече LG-то), повечето потребителите предпочитат „по-елегантния“ дизайн на Moto 360, пред „по-спортния“ на  G Watch R. Естествено, за това е твърде рано да се говори, защото и двете устройства не са попаднали физически в ръцете на хората и преценката им може да се промени, когато това се случи.

Кой часовник предпочитат хората?

Предпочитанията на хората могат и да се променят в бъдеще, но засега везните определено са наклонени в полза на Moto 360. В анкета на theverge.com цели 49% твърдо предпочитат Moto 360, пред LG.

В същото допитване има и отговор: „Не мога да преценя преди да видя iWatch.“ и с него са гласували 19% от участниците в анкетата.

Това определено показва, че Apple също ще получат солидна част от пазара и докато не видим и митичния iWatch, всички предположения за бъдещето на смарт часовниците могат да се окажат погрешни.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *