Битката на умните часовници: LG G Watch R срещу Moto 360

LG G Watch R vs Moto 360

След като за всички стана ясно, че Moto 360 ще е безспорен пазарен хит, от LG побързаха да влязат в играта и също анонсираха смарт часовник с кръгла форма и класически външен вид – LG G Watch R.

Параметрите на устройството на LG са напълно сравними с тези на Moto 360:

Операционна система:  Android Wear
Екран: 1.3″  P-OLED дисплей с резолюция 320 х 320 пиксела
Процесор: Qualcomm Snapdragon 400 с тактова честота от 1,2 GHz
Вградената памет: 4GB
RAM: 512 MB

Свързването към смартфона се извършва чрез Bluetooth 4.0, а има и акселерометър, барометър, жироскоп, сензор за измерване на сърдечната дейност и набор от фитнес приложения.

Смарт часовникът е защитен от проникване на прах и вода (IP67).

Kожена каишка и рамка от неръждаема стомана. Защитен от надраскване екран (най-вероятно Corning Gorilla Glass)

Плюсовете на LG G Watch R:

LG пуска кръгъл часовник

Много хора забелязаха, че екранът на LG G Watch R е изцяло кръгъл и липсва малкото неизползваемо пространство в долната част на екрана, както е при Moto 360.  Според анкета в androidcentral.com, около 21% от запитаните читатели ще се откажат от покупката на Moto 360 заради това, че екранът му не е идеален кръг.

Дизайнът на LG е по-прибран и изглежда по-тънък, което привлича определена група клиенти, които намират Moto 360 за прекалено голям.

Плюсовете на Moto 360:

Moto 360 кръгъл смарт часовник

Според болшинството експерти, най-важното преимущество на Moto 360 е, че е отдавна обявен и вече има много желаещи да купят „оригинала“. Освен това, устройството на Motorola ще е на пазара съвсем скоро, а LG ще пуснат своето чак в края на октомври.

Изненадващо или не, оказа се, че цената на Moto 360 (249 долара) ще е доста по-ниска от тази обявена за LG G Watch R  (299 евро /или 394 долара/ ).

Въпреки, че дизайна и на двата продукта е приятен (лично аз харесвам повече LG-то), повечето потребителите предпочитат „по-елегантния“ дизайн на Moto 360, пред „по-спортния“ на  G Watch R. Естествено, за това е твърде рано да се говори, защото и двете устройства не са попаднали физически в ръцете на хората и преценката им може да се промени, когато това се случи.

Кой часовник предпочитат хората?

Предпочитанията на хората могат и да се променят в бъдеще, но засега везните определено са наклонени в полза на Moto 360. В анкета на theverge.com цели 49% твърдо предпочитат Moto 360, пред LG.

В същото допитване има и отговор: „Не мога да преценя преди да видя iWatch.“ и с него са гласували 19% от участниците в анкетата.

Това определено показва, че Apple също ще получат солидна част от пазара и докато не видим и митичния iWatch, всички предположения за бъдещето на смарт часовниците могат да се окажат погрешни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *