Fire Phone на Amazon – телефон за шопинг маниаци

Amazon показаха смартфона си

Amazon представиха своя първи смартфон – обвитият в мистерия Fire Phone. За повечето анализатори не беше изненада, чe устройството няма нито потенциала, нито претенциите да прави революция при смартфоните.  Fire Phone e просто поредното допълнение към основния бизнес на Amazon – гигантския им електронен магазин.

Чрез модерното устройство, от Amazon искат преди всичко да улеснят максимално пазаруването от сайта си и по този начин да увеличат продажбите и да спечелят нови клиенти.

Как ще стане това ли? Много е просто. Клиентът вижда предмет, който иска да купи или просто му харесва, насочва смартфона, активира функцията Firefly и тя  разпознава стоката, като услужливо му предлага възможност да си я купи от сайта на Amazon. Всичко става моментално и точно в момента, когато клиентът желае стоката най-силно.

FireFly лесен начин да похарчиш парите си
Според производителите, Firefly разпознава безпогрешно милиони различни обекти – стоки, QR кодове, обложки на книги,  филми, музика и т.н.  Естествено, немалка част от тях се предлагат в електронния магазин на Amazon и те с радост ще ви ги продадат.

Функцията Firefly е толкова важна за Amazon, че дори разполага със собствен физически бутон отстрани на телефона, с който да можете да я активирате възможно най-бързо.

„Очевидно е, че търговията е причината, поради която Amazon излиза на изключително конкурентния пазар на смартфони“, казва Джеймс МакКиви, анализатор в Forrest Research. Той смята, че телефонът крие „огромен търговски потенциал“… и е адски прав.

Иначе телефонът е симпатичен и има характеристики на устройство от висок клас:

–  4,7-инчов HD дисплей, защитен с Gorilla Glass 3 (гърбът също е направен от стъкло)
–  2.2 GHz quad-core Snapdragon 800 процесор
–  графичен чип Adreno 330
–  2 GB памет
–  13-мегапикселова камера с f/2.0 oбектив и оптична стабилизация на изображенията

3Д телефон на Амазон

Това, което истински отличава смартфона от конкурентните устройства, е неговият 3D интерфейс. Той е базиран на системата Dynamic Perspective за следене положението на главата на потребителя. В четирите ъгъла на лицевата част на смартфона са поставени камери, които определят как е разположено лицето спрямо екрана. Според данните от камерите, софтуерът създава илюзия за триизмерност на интерфейса.

Fire Phone

При закупуване на Fire Phone клиентите получават 12-месечен безплатен акаунт за Amazon Prime (на стойност 99 долара) и неограничено място за съхранение на данни в облачната услуга на компанията.

Звучи ми като много добра сделка за човек, който обича да пазарува от Amazon.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *