Службите на САЩ масово манипулирали хардуер с цел шпионаж

NSA ви шпионира

В статия в The Guardian се твърди, че американската Агенция за Национална Сигурност (NSA) модифицира софтуера на рутери, сървъри и друго компютърно оборудване за да може Агенцията да има достъп до информацията, която съхраняват клиентите, закупили оборудването.

През ръцете на агентите на АНС преминавала голяма част от компютърно оборудване, подготвено за износ от Щатите. Специалистите в агенцията добавяли необходимите софтуер и/или хардуер, запечатвали техниката с поставяне на заводски печат и я изпращали към получателя.

Това не са първите сведения за подобно поведение на службите на Щатите. Преди време немския Der Spiegel също информира читателите си за подобни действия от страна на службите на Щатите. Според информацията на Der Spiegel от АНС модифицирали компютри, хард дискове, рутери и други устройства на следните компании: Cisco, Dell, Western Digital, Seagate, Maxtor, Samsung и Huawei.

Интересно е, че Щатите отдавна предупреждават за подобни практики използвани от китайското правителство, а сега се оказва, че и те са ни шпионирали по същия начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *