Нов удар по криптовалутите в Китай

Китай пак си смени решението за биткойн

Събитията около криптовалутите в Китай заприличаха на латино сериал. След като лично шефът на Китайската народна банка Джоу Сяочуан заяви, че китайските власти нямат намерение да забранят търговията на виртуални валути, се оказа, че това съвсем не е така.

Повечето големи банки в Китай изпратиха до клиентите си съобщения, че ще затварят сметки, които се ползват за търговия с биткойн, лайткойн или друга криптовалута.

Днес това направи и най-голямата банка в Китай (а и в света) Industrial and Commercial Bank of China (ICBC). В официалното заявление на банката като причина беше изтъкнато „желанието на ICBC да защити интереса на обществото, като предотврати възможностите за пране на пари с помощта на криптовалутите, както и да потвърди статуса на юана като единствената законна валута в Китай.“

Отчитайки голямата популярност, която придобива биткойн като платежно средство, анализаторите продължават да мислят, че кризата в Китай ще повлияе на цените само в краткосрочен план и в бъдеще се очаква поскъпване до поне 600-650 USD за BTC.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *