Китай забрани използването на Windows 8 в държавната администрация

Китай се отказа от Майкрософт

Днес китайското правителство даде ясно да се разбере, че ще избягва Windows 8. Според правителствените експерти, софтуера на Microsoft е риск за сигурността и компютрите закупени за нуждите на правителството, трябва да използват различна операционна система.

Тази ОС най-вероятно ще е Ubuntu Kylin, тъй като още през 2013 година китайското Министерство на индустрията и информационните технологии подписа споразумение с фирмата разработчик Canonical за разработка и поддръжка на продукта. Kylin се разработва с помощта и под контрола на китайски участници в проекта, което ще гарантира сигурността на информацията.

Из медиите вече се появи и информация, че желанието на правителството на Китай е да поощри използването на Линукс дистрибуцията и от бизнеса, което прави удара за Майкрософт още по-тежък.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

2 comments

  1. Pingback: Отново неприятности за Майкрософт в Китай | Блог за компютри и технологии

  2. VPS server

    Според съобщение на информационната агенция Синхуа през октомври в Китай се планира пускането на операционна система местна разработка, която ще трябва да намали дела на Windows и други операционни системи, създадени зад граница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *