Android категорично доминира в продажбите на смартфони

Android доминира тотално

Според наскоро излязлото изследване на Canalys, през първата четвърт на 2014 са продадени над 279 милиона смартфон устройства и това е повишение от 29% спрямо същия период на миналата година.

Цели 81% от тези устройства са с операционната система на Google – Android. Смартфоните с iOS са 16%, а тези с Windows Phone са само 3%.

1/3 от телефоните са с 5" и по-големи екрани

Слабото представяне на Apple се дължи най-вече на изоставането им при смартфоните с екрани над 5″, които са 1/3 от продадените устройства през разглеждания период.
Apple просто се нуждаят от телефон с голям екран за да не отпаднат от играта и според информациите в медиите, iPhone 6 ще е точно такова устройство.

Подреждането по производители не е изненада за никой. Първи е гиганта Samsung с впечатляващите 31% от световното производство, след него се нареждат Apple с 16% и китайските производители Huawei и Lenovo.

Добрите постижения на китайците са свързани с това, че Китай си остава най-големия пазар за този тип техника, където през периода са продадени 97,5 милиона бройки. За сравнение – в Щатите са продадени близо три пъти по-малко смартфони.

Цялото изследване на Canalys можете да видите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *