Amazon заплашена от потребителски бойкот във Великобритания

Amazon заплашена от потребителски бойкот във Великобритания

Английските потребители бяха призовани да бойкотират английското подразделение на Amazon след като стана ясно, че компанията е платила само 2 милиона лири за сделки на стойност 4,3 милиарда лири.  При това всичко е напълно законно, просто Amazon декларира по-голямата част от европейските си печалби в Люксембург, където е освободена от данъци.

Британският политик Маргарет Ходж призова англичаните да последват примера и да не пазаруват от Amazon:
„Amazon правят пари, а не плащат данъци. Аз вече не позвам Amazon и това трябва да направят всички англичани. Трябва да демонстрираме силата на потребителите, както това направихме със Starbucks.“

Избягването на корпоративни данъци се превърна в гореща тема в Европа след разкритията за много корпорации, които намират вратички в закона и на практика не плащат данъци, ощетявайки европейските икономики със стотици милиарди.

Великобритания е една от най-засегнатите държави в ЕС  и обществеността там е много чувствителна към подобни неморални практики. Със сигурност продажбите на Amazon ще са силно засегнати, ако от компанията не започнат да плащат честно данъците си в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *