Първият модулен телефон на Google ще е готов в началото на 2015

Project Ara

Project Ara е проект на Google за разработването на модулен смартфон. Идеята на проекта е да се даде свобода на потребителя да конфигурира сам своя телефон, като подбере, купи и монтира отделни му компоненти – памет, процесор, камера и т.н.

На проведената скоро конференция лидерът на проекта Пол Еременко запозна разработчиците с подробности около развитието на проекта. Стана ясно, че първият телефон от Project Ara ще се нарича Gray Phone. Той ще е наличен в началото на 2015 година и ще струва само 50 щатски долара.

Projects Ara цветови варианти

Името „Сив телефон“ не е случайно. Подбрано е с идеята, че това ще е сивата, скучна база, която потребителя ще трябва да промени така, че да е точно по негов вкус. Разработва се Ara конфигуратор, който ще позволява на клиентите да оформят визуално всеки един компонент за да се получи мечтания от тях външен вид.

Паралелно с хардуера на модулния смартфон, програмистите на Google правят необходимите промени в операционната система Android за да може тя да се използва в новите устройства.

Очаква се проектът Ara да направи така, че смартфоните да остаряват морално много по-бавно, което ще съкрати разходите на клиентите и ще доведе до по-малко замърсяване на природата.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *