Изненадващ обрат в Китай вдигна цените на Bitcoin

Bitcoin поскъпна

След като няколко няколко Bitcoin борси в Китай получиха съобщения, че банковите им сметки ще бъдат закрити, на пазара настъпи паника и курса на криптовалутата падна до нива от 355 долара за Bitcoin. Последва изказване на управителят на Китайската народна банка Джоу Сяочуан, който успокои духовете казвайки, че Китай няма намерение да преустановява търговията с Bitcoin.
Вчера (15 април) когато беше “крайния срок” за затварянето на сметките на борсите, се оказа, че не всички борси са получили съобщения за затваряне на сметките им.
Шефът на най-голямата борса в Китай, Боби Лий е казал, че фирмата му не е получавала предупреждения за закриване на сметки или каквото и да е друго съобщение от обслужващите го банки.
В резултат на тези събития, днес Bitcoin се търгува на доста по-високи нива (около 540 долара в момента). Какво ще стане в следващите дни можем само да гадаем, но болшинството коментатори са оптимистично настроени и очакват “атака” на нивото от 600 долара. Някой дори стигат по-далеч, очаквайки цената да достигне 650-660 долара.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *