Интересни факти за Microsoft и Бил Гейтс

Майкрософт е имала само 3-ма служители

Когато Бил Гейтс и Пол Алън стартират компанията, в нея работят 3-ма служители, а в банковата им сметка има само 16 000 долара. През 2008 служителите са 96 000, а Microsoft има годишен приход от 60 милиарда долара.

 

Traf-o-data - първата фирма на Бил Гейтс
Microsoft не е първото начинание на Бил Гейтс и Пол Алън. Преди това те имат фирма Traf-O-Data. Тогава двамата са се занимавали със софтуер за преброяване на автомобилите и контрол на автомобилния трафик.

Бил Гейтс е арестуван 3 пъти за превишена скорост
Доста хора знаят, че Бил Гейтс е арестуван за превишена скорост. Това, което повечето хора не знаят е, че това се е случило… 3 пъти. Като последният път Гейтс е хванат да управлява колата си след употреба на алкохол.

Бил Гейтс обичал да играе покер
Освен бързите скорости, Гейтс обичал и хазартните игри. Докато учел в Xарвард, той често прекарвал нощите  играейки покер със състудентите си. Говори се, че част от парите за създаването на Майкрософт са точно пари спечелени от покер.

Името на Windows можеше да е Interface Manager
Работното име на първият Windows е било скучното Interface Manager, а за име на Windows XP са се обсъждали Oxygen и съответно Windows O2.

В Майкрософт работят предимно мъже

75% от служителите на Microsoft са мъже. Въпреки това има доста жени на ръководни длъжности в компанията.

Интервютата за работа в Microsoft са нестандартни
На интервютата за работа в Microsoft често задават нестандартни въпроси като колко е теглото на Boing 747 или защо капаците на канализационните шахти са кръгли, а не квадратни. Стана ли ви интересно ? Ето го и отговорът:

Защо капаците на шахтите са кръгли ?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *