Биткойн дебитната карта на Xapo е почти готова

Биткойн дебитната карта на Xapo е почти готова

Една от големите пречки пред биткойн разплащанията са, че са прекалено сложни за повечето хора. Как да се наложи криптовалутата, когато всеки човек има кредитна или дебитна карта, свикнал е да борави с нея, приемат плащанията му почти навсякъде и всичко става лесно и безпроблемно.

Много е просто – трябва да се създаде дебитна карта, свързана с вашата биткойн сметка, която да ви предлага възможност да плащате навсякъде където приемат Visa или MasterCard.

Именно това се опитват да направят от фирмата Xapo. И за разлика от досегашните опити на стартиращи фирми-еднодневки, Xapo имат солидно финансиране от 20 милиона долара за да реализират идеята си.

За да ви се издаде карта Xаpo трябва да притежавате биткойн акаунт. Този акаунт ще бъде свързан с номер на дебитната карта, която ви издават от Xapo и когато плащате, фирмата ще продава необходимото количество биткойни на Bitstamp борсата и ще плаща на търговеца.

За начало плановете на Xapo са да започнат работа само в САЩ и само с американски граждани. Водят се преговори с трите основни платежни системи MasterCard, Visa и Discover, но според слуховете платежната система, която ще обслужва картите на Xapo е MasterCard.

Основната слабост на такава карта е, че трябва да се интересувате от курса на биткойн в момента на покупката, защото може да се окаже, че сте продали биткойните си на много ниска цена или при нисък курс средствата ви да не достигнат за плащане на стоката или услугата. Това, естествено, не е толкова важно, ако картата се ползва за покупки на ниска стойност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *